Otse põhisisu juurde

Kuningate pulmaleelotus - #1

Näe, mõtlesin Eurovisioonist kirjutada, aga kuna seal olid sel aastal jube igavad laulud, siis tuli hoopis meelde, et sel nädalal on suured kuninglikud pulmad ju. Teen hoopis sel puhul mõneosalise kuningate teemalise leelotuse siin.

Esimene osa vaatab lähiajaloos kuninglikesse peredesse abiellunud isikuid, kes on tol hetkel tekitanud vähe suuremat lainetust kui ah, las abiellub siis, suva. 

Grace Kelly
Tuhkatriinukas. Maailma ilusaim naine ja tunnustatud näitleja (ja misiganes tiitlid veel) abiellus päriselu printsiga (meie keeles küll vürstiga). Aasta siis oli 1956.

Image result for grace kelly

Antony Armstrong-Jones
Eks siin vaadati et misasja, mingi suvaline fotograaf abiellub nüüd Elizabeth II õe Margaretiga. Aga näe, nii läks. Aasta oli 1960. Peamiselt panin ta siia hoopis sellepärast, et teleseriaali "The Crown" 2.hooajas kehastavad minu valvenäitleja Matthew Goode ja Vanessa Kirby erakordselt võluvalt ja haaravalt nimelt Antony Armstrong-Jonesi ja printsess Margareti.

Image result for Antony Armstrong-Jones

Claus
Hollandi ekskuninganna Beatrixi abikaasa oli rahvuselt sakslane. 1960ndatel sakslasega abiellumine oli hollandlaste jaoks suht punane rätik härjale (II maailmasõda oli veel piisavalt lähedal). Claus oli näiteks Hitlerjugendisse kuulunud nooruses (mina ütleks küll, et kas sa oled milleski süüdi, kui sinu sünniaasta juhtus olema selline, et sind kohustuslikus korras sinna võeti). Pulmi ära ei keelatud, aga pulmapäeval oli rohkem kui üks hollandlane protestiplakatiga tänaval.

Image result for claus of netherlands

Sonja
Olid 1960.aastad ja tollane Norra kroonprints Harald leidis endale täiesti tavalise norra tüdruku Sonja Haraldseni. Parlament ajas võimalikule abielule sõrad vastu, sest tollal oli troonipärija abiellumine inimesega tänavalt ennekuulmatu. Harald ajas omakorda sõrad vastu ja ütles et tehke teie, mis teie teete, mina võtan Sonja ära. Võttiski, ja on oma Sonjaga juba pea 30 aastat Norra kuningas. Ühtlasi pärandas romantilise kindlameelsuse oma pojale (loe edasi altpoolt).

Image result for sonja haraldsen

Mathilde 
Mathilde pole ise kuidagi skandaalne, täiesti kõrgelt sündinud daam. Huvitav oli hoopis see, et kui tema kihlus Belgia (tollase) kroonprintsiga teatavaks tehti, arvas meedia, et tegemist peab olema perekonna poolt korraldatud abieluga. Kuidas muidu on võimalik, et kroonprints kohtus juba tükk aega mingi naisega ja ükski ajaleht sellest haisu ninna ei saanud. See on minu lemmiklugusid, sest jätab naiivse võimaluse uskuda saladuste võimalikusesse.

Related image

Mette-Marit
Norra kroonprints Haakon pani silma peale Mette-Maritile, kes lisaks ennekuulmatule üksikemaks olemise asjaolule oli noorpõlves üsna tormilist elu elanud (näiteks kergete narkoteemade näol). Kui abiellumist lubada ei tahetud, pani Haakon jala maha ja ütles, et tehke teie, mis teie teete, mina võtan Mette-Mariti ära. Võttiski. Ja jäi endiselt kroonprintsi staatusesse.

Related image

Mabel
Temaga abiellunud Hollandi prints suisa kaotaski naisevaliku tõttu oma koha troonipärimisjärjekorras. Mabelit ei peetud sobivaks kaasakandidaadiks kunagiste seoste tõttu mingi Hollandi kuulsa narkoparuniga.

Related image

Sofia 
Abiellus 2015.aastal Rootsi prints Carl Philipiga (kes Postimehe andmetel on muide Rootsi troonipärija :D). Kuna oli oma eelnevas elus tegelenud muuhulgas modellindusega, kus ta alati just eriti riides polnud, vaadati, kas sihuke ikka kõlbab printsessiks. Mingis Rootsi tõsieluseriaalis osales ka kunagi. Aga eks ole kuninglikud perekonnadki tänapäeval pigem tõsieluseriaal kui suured valitsejad.

Related image

Kommentaarid